NRF - holandská značka dielov klimatizácie a chladenia motora s takmer 100 ročnou tradíciou

NRF - holandská značka dielov klimatizácie a chladenia motora s takmer 100 ročnou tradíciou

|

S príchodom jari sa u motoristov začína obdobie prípravy na letnú sezónu. Neoddeliteľnou súčasťou tejto prípravy je kontrola klimatizačného systému. Klimatizácia sa stáva v automobiloch vzhľadom na otepľovanie podstatnou súčasťou výbavy. NRF je výrobca, ktorého vám jednoznačne odporúčame.

História sa začala písať v Amsterdame

V roku 1927 založil R. Bloksma starší v Amsterdame Nederlandse Radiateuren Fabriek (Netherlands Radiator Factory, NRF). Pôvodne bola továreň zameraná len na opravu radiátorov, no v 30. rokoch NRF rozbehla aj vlastné výrobné oddelenie. V roku 1954 NRF otvorila druhý výrobný závod v Mill (Holandsko) na výrobu radiátorov, ktoré boli určené na export. Okrem toho holandské železnice (NS) zadali objednávku na vývoj prvého vysokokapacitného radiátora pre vlak (Modrý anjel). V tom istom roku spoločnosť NRF predstavila prvý boxový chladič, vlastný vynález, ktorý je stále široko používaný v  sektore lodnej dopravy. V roku 1962 Amsterdam zatvoril svoje brány a meste Mill sa stal centrálou NRF.

Spoločnosť DAF takmer okamžite zadala objednávku na výrobu 18 000 chladičov pre model DAF 55. V tom čase bola spoločnosť NRF tiež výrobcom OEM chladičov pre modely Volvo 300 a 400. Začiatkom roku 1980 NRF otvorila svoju prvú zahraničnú pobočku vo Valenciennes (Francúzsko). V nasledujúcich rokoch NRF otvorila nové lokality po celej Európe. O deväť rokov neskôr NRF spustila výrobu hliníkových výmenníkov tepla. Neustálym investovaním do ľudí, výroby a dodávateľského reťazca dokáže NRF udržať vysokú kvalitu a pridanú hodnotu, ktorú zákazníci očakávajú. NRF môže zásobovať každý kút sveta. V súčasnosti má NRF celosvetový export do 82 krajín a zameriava sa na rozšírenie svojich (po)trhových podielov v Južnej Amerike a Afrike.

Výskum a vývoj

NRF má 8 tovární na celom svete, z toho 3 v Európe a 5 v Ázii. V Európe má NRF vlastné oddelenie výskumu a vývoja s prístupom k testovacím zariadeniam a moderným návrhovým softvérom. Tieto zariadenia zahŕňajú nielen aerodynamický tunel, testovanie netesností a tlakov, ale aj softvér Siemens NX CAD a softvér pre návrh HTRI. To umožňuje spoločnosti NRF navrhovať a produkovať konkurencieschopné chladiace riešenia pre rôzne trhy, ako je napríklad námorné chladenie, chladenie generátorových súprav a automobilový trh s náhradnými dielmi.

Testovanie produktov :

Každý z produktov z celého portfólia NRF prechádza prísnymi testami aby sa odhalili produkty, ktoré nie sú dostatočne kvalitné a tie sa nepustili do predajného obehu.

Ako príklad si môžeme názorne ukázať kompresory klimatizácie :

Kritériá testovania sú nasledovné:

  • Výkon kompresora
  •  Vysoký/nízky tlak
  •  Správna funkčnosť ovládacieho ventilu
  •  Teplota a hluk kompresora pri zaťažení 

 

Spojky ventilátorov :

Ventilátor je ovládaný podľa rôznych informácií:

  • Teplota chladiacej kvapaliny motora
  • Teplota motorového oleja
  • Tlak chladiva A/C
  • Teplota okolitého vzduchu
  • Rýchlosť vozidla
  • Signál z Hallovho snímača (rotácia ventilátora)

NRF investovala do špecializovanej testovacej stolice spojky ventilátora: Tento stroj sa používa na overovanie dielov novej rady, aby sa zabezpečila zodpovedajúca kvalita a výkon. Okrem toho sa zariadenie použije na preskúmanie spojok ventilátora v prípade vrátenia záruky. NRF dokáže robiť rýchle funkčné testy, ale aj dlhé výkonnostné testy, simulujúce jazdu osobných vozidiel či ťahačov v rôznych podmienkach vozovky.

NRF má vo svojom portfóliu kompletnú ponuku pre chladenie motora, ale aj kompletnú ponuku pre klimatizáciu.

  • Chladenie motora - viac ako 5400 produktov
  • Klimatizačný okruh - viac ako 3000 produktov

 

NRF EASY FIT - Všetko čo potrebujete v jednom balení

Ide o balenie, ktoré obsahuje už potrebný inštalačný materiál. Nové tesnenia, skrutky a iné inštalačné diely, ktoré je potrebné vymeniť za nové. Ušetríte nie len čas, ale aj peniaze. NRF má aktuálne v ponuke až 2242 referencií.

 

Kvalita a certifikáty

NRF aktívne prijíma a rozvíja systém manažérstva kvality. Umožňuje organizácii neustále zlepšovať celkový výkon a zamerať sa na poskytovanie produktov zákazníkom konzistentnej kvality. Su to certifikáty najmä :

  • ISO 9001: Ide o medzinárodne uznávaný štandard pre systémy manažérstva kvality.
  • ISO14001: Ide o skupinu noriem súvisiacich s environmentálnym manažmentom.
  • EN_15085: Ide o zváranie komponentov.

Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke www.nrf.eu